Har vi inte kommit längre?!

Under helgen har en av våra styrelseledamöter och hans vän blivit nekade krogbesök på grund av sin funktionsnedsättning. Killarna hade som mål för kvällen att ta ett par öl på lokalkrogen i Väsby, men planerna grusades snabbt av restaurangchefen som säger att baren är abonnerad. Något som senare inte visade sig stämma efter att de pratat med bartendern på restaurangen. Killarna blev alltså ljugna rakt upp i ansiktet av restaurangchefen.

– Detta är något som självklart inte är acceptabelt, men tyvärr inte heller helt ovanligt.
Jag blir både ledsen och besviken, inte bara på restaurangchefen, utan på samhället i stort när jag hör detta. Att vi inte har kommit längre 2016 än att vi fortfarande nekar personer med funktionsnedsättningar rätten till att leva och röra sig på allmänna platser, tycker jag är skrämmande, säger Anton Boström, ordförande i Unga Rörelsehindrade Stockholm.

– Det enda positiva med händelsen är all medial uppmärksamhet. Jag tror det är viktigt att sådana här händelser kommer fram och exponeras för allmänheten. Förhoppningsvis leder det till en förbättrad samhällsbild av personer med funktionsnedsättningars situation.

Killarna ska nu anmäla restaurangen till Diskrimineringsombudsmannen!

Läs hela artikeln här!